Niet iedereen wil aan de grote klok hangen dat zijn of haar woning te koop staat. Hier kunnen allerlei redenen voor zijn. Hage Makelaars verzorgt dan een zogeheten stille verkoop van je woning.

Geen bord in de tuin, geen plaatsing op funda.nl, maar een zorgvuldige (samen bepaalde) strategie gericht op een directe match. Hierbij kun je rekenen op de voordelen van ons grote netwerk en het vertrouwelijke karakter van de verkoopopdracht.

Stille verkoop, hoe werkt dat precies?

Een te koop bord in de tuin, de foto’s van je slaapkamer en badkamer op Funda. Ineens ben je zichtbaar voor iedereen. Letterlijk. Automobilisten proberen een glimp op te vangen door naar binnen te gluren terwijl je thuis bent. Vage kennissen en relaties weten dankzij Funda inmiddels exact hoe jouw huis is ingericht en tijdens een open dag komt zelfs die ene buurvrouw gluren, puur uit nieuwsgierigheid. Heb je daar op dit moment wel zin in?

Weet je bovendien wel zeker dat je nu direct wilt verhuizen? Of wil je dat alleen tegen de juiste prijs en de juiste voorwaarden? Je zou het ook even aan kunnen kijken door je huis in de stille verkoop te zetten. 

Stille verkoop, je hebt er vast wel eens over gehoord. Verhuizen is natuurlijk leuk, maar niet iedereen zit te wachten op het feit dat heel de wereld een kijkje kan nemen in dat deel van je privéleven. Als je hier (nog) niet op zit te wachten, dan kun je je huis ‘onder de radar’ verkopen. Dat betekent bijvoorbeeld dat er geen bord in de tuin komt te staan, je huis niet op Funda verschijnt  en er geen open huis hoeft te worden georganiseerd.

 

Meerdere redenen

Stille verkoop is niet alleen een goede aanpak voor uitzonderlijke woningen of het hogere segment. Er zijn meerdere redenen om voor deze methode te kiezen. Een van die redenen is dat je privacy belangrijk vindt en je niet wilt dat je omgeving weet dat je huis te koop staat. Maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je alleen onder bepaalde voorwaarden wilt verkopen. Tijdens een reguliere verkoop is dat vaak lastiger. Stel dat je een nieuwbouwwoning hebt gekocht in een nieuwbouwproject en de oplevering duurt nog maanden. Jij hebt dus geen haast, maar de meeste kopers op de reguliere markt wel en die willen niet zo lang wachten.

Door je huis in de stille verkoop te zetten kun je alvast inventariseren of er geïnteresseerden zijn én alleen verkopen bij de juiste voorwaarden en condities. Daarnaast kun je ook polsen of de opbrengst die je in gedachten hebt realistisch is, zonder dat de vraagprijs meteen op Funda staat.

Mocht het nodig zijn kun je vanzelfsprekend altijd overgaan tot actieve reguliere verkoop met de daarbij behorende unieke marketingtools van ons kantoor.

Niet minder succesvol

Bij stille verkoop wordt de woning aan een kleiner publiek gepresenteerd. Dat betekent niet dat het een minder succesvolle methode is. Met een richtprijs, beperkte adresgegevens en eventueel een foto wordt het huis wel degelijk onder de aandacht gebracht. Hoe?

Desgewenst  plaatsen wij de woning in overleg met verkoper op een uniek landelijk platform van samenwerkende makelaars voor woningen in de stille verkoop. Dit platform bevindt zich nog in de start-up fase en biedt aan een geselecteerde en gespecialiseerde groep makelaars de mogelijkheid om het aanbod van woningen in de stille verkoop te plaatsen. Voor de regio Apeldoorn zijn wij het aanspreekpunt.

Daarnaast krijgt iedereen die zich bij Hage Makelaars heeft ingeschreven voor een gratis zoekopdracht een bericht over jouw woning (als hun budget matcht met de prijs van de woning). Ook collega-makelaars worden indien gewenst in overleg met verkoper op de hoogte gebracht.

Mocht er interesse zijn, dan is het de bedoeling dat zij allereerst contact opnemen met ons als makelaar. Vervolgens presenteren we het huis met de volledige verkoopinformatie. Je kunt het dus eigenlijk zien als een soort ‘screening’. De mensen die uiteindelijk een bezichtiging inplannen zijn dus oprecht geïnteresseerd. Meer privacy, discretie en minder mensen over de vloer. Een ander groot voordeel: minder vaak grondig opruimen.  

 

Wat mag je verwachten?

Wat mag je precies verwachten als je je huis bij Hage Makelaars in de stille verkoop zet? Eigenlijk precies hetzelfde als bij een ‘normale’ verkoop. Alle voorbereidingen worden op dezelfde manier getroffen, met als enige verschil dat minder mensen de informatie te zien krijgen. Je woning wordt dus op een discrete manier gepresenteerd. Uiteraard wordt de verkoper over elke stap door ons vooraf geïnformeerd.

Mocht de stille verkoop toch niet het gewenste resultaat opleveren, dan kan je eenvoudig overstappen naar een ‘normale’ verkoop. Dankzij alle voorbereidingen staat je huis met één druk op de knop alsnog op Funda en andere woningsites.

Bijkomend voordeel van stille verkoop is dat het kandidaten vaak extra nieuwsgierig zijn: er wordt iets aangeboden dat niet bekend is bij de meeste andere zoekers.

Ons werkgebied voor stille verkoop: Apeldoorn, Ugchelen, Beekbergen, Hoenderloo, Radio Kootwijk, Hoog Soeren, Wenum Wiesel, Vaassen, Teuge, Twello, Klarenbeek en Bussloo.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met Hendrik-Jan Hage, telefoonnummer 06-51220742.