Wil je verhuizen naar een kleinere woning of een (senioren) appartement? Of juist blijven wonen in de huidige woning?

Blijven wonen betekent in de praktijk vaak het aanbrengen van aanpassingen in de huidige woning, zodat je voorzien van alle gemak en tot op zeer hoge leeftijd veilig zelfstandig kunt blijven wonen.

Levensloopbestendig wonen is een ontwikkelende trend. Mede voortgekomen door de plannen van het Rijk, wordt iedereen gedwongen steeds langer thuis te blijven wonen. Ouderen worden álleen comma weg opgenomen in een verzorgings- of verpleeghuis wanneer er bijvoorbeeld sprake is van ernstige beperkingen. Dat betekent dat vrijwel iedereen in de toekomst tot op hoge leeftijd zelfstandig zal blijven wonen.

Verandering in woonwensen

Of het nu om financiële of medische redenen gaat, het komt vaak voor dat, naarmate men ouder wordt, de huidige woning niet meer voldoet aan de wensen. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een bovenwoning, grote tuin of trap in de woning, kan het lastig zijn om in de huidige woning te blijven wonen. Het is belangrijk om, als de huidige woning niet meer voldoet, je wensen goed op een rij te zetten. Dit zorgt voor het meest succesvolle aan- en verkooptraject.

Levensloopbestendig wonen

Een levensloopbestendige woning

Twee op de drie ouderen overweegt een seniorenwoning, ook wel een levensloopbestendige woning genoemd. Vaak wordt de overstap gemaakt naar een benedenwoning of appartement, maar seniorenwoningen zijn er in verschillende, uiteenlopende soorten - en natuurlijk maten. Levensloopbestendige woningen kenmerken zich met eigenschappen die het de bewoners zo comfortabel mogelijk maken.

Voorbeelden van aanpassingen ten behoeve van een levensloopbestendige woning:

Drempels verlagen, inloopdouche, slaapkamer begane grond, badkamer begane grond, keuken aanpassen, antislip vloeren, verlichting voor veiligheid, verhoogde toiletten, beugels, trapleuningen, verbreding deuropeningen, rolstoel toegankelijk, domotica (huisautomatisering), tuinaanpassingen, maatwerk oplossingen, etc.

Wij hebben een team van diverse lokale aannemers, architecten, schilders, loodgieters, verhuizers, etc. die je graag van dienst zijn.

Zo kan de keus worden gemaakt juist te blijven wonen of juist te verhuizen.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek!